خبرنامه اردیستهای شهر ونکوور ORODISM

خبرنامه اردیستهای شهر ونکوور ORODISM

Link to انجمن اردیست های ونکوور

حکیم ارد بزرگ کیست

Posted: 05 Mar 2013 03:07 PM PST

حکیم ارد بزرگ چهارمین حکیم تاریخ ایران است حکمای پیش از او عبارتند از حکیم بزرگمهر (پیش از اسلام می زیسته اند) حکیم فردوسی و حکیم عمر خیام .

حکیم ارد بزرگ دارای کتابی است به نام نامه سرخ ، این کتاب در بر گیرنده هزار و اندی فرمان (جمله قصار) است . حکیم ارد بزرگ اندیشه خود را در 34 فرگرد (بخش) این کتاب به نمایش گذاشته است که نشان دهنده بینش و آرمان حکیمانه ایشان می باشد .

در افغانستان ، حکیم ارد بزرگ را نزدیکترین دوست احمدشاه مسعود و همچنین پروفسور برهان الدین ربانی می دانند از این رو احزاب کمونیستی افغانستان نظیر حزب وطن ، جبهه شمال افغانستان را به تبعیت از افکار حکیم ارد بزرگ متهم می کنند .



در پاکستان حزب مردم و بخصوص بانو بینظیر بوتو از اندیشه های حکیم ارد بزرگ استقبال فراوان کرده اند و آن را در ادامه اندیشه علامه اقبال لاهوری در همگرایی کشورهای منطقه دانسته اند .

حکیم ارد بزرگ در کشورهای اروپایی و بخصوص سوییس و فرانسه و همچنین کشورهای حوزه اسکاندیناوی علاقمندان بسیار دارد . در کانادا و آمریکا نیز اندیشه های او خواستاران بسیار یافته است .

حکمت اردیسم ریشه گرفته از اندیشه های حکیم ارد بزرگ در کتاب سرخ است



اردیست ها لباس های سرخ می پوشند و نماد آنها دایره ایی زرد رنگ است (نشان مهربانی) که در میان خود مثلثی و سه گوشی سرخ رنگ دارد که نشان از سه ستون اصلی حکمت اردیسم یعنی :شادی ، آزادی و میهن است .


منبع
http://itstart.blogfa.com/post/1122

7 دلیل جذابیت حکیم ارد بزرگ

Posted: 05 Mar 2013 02:45 PM PST

هفت دلیل جذابیت حکیم ارد بزرگ :

صحبت خود را با طرح یک سئوال آغاز می کنم

آیا جذابیت حکیم ارد بزرگ تنها به خاطر "جملات قصار" اوست ؟

آیا جذابیت حکیم تنها به خاطر "نظریه قاره کهن" و یا "نظریه کهکشان اندیشه" اوست ؟

اگر خوب دقت کنیم هیچ کدام از این ها نمی توانند دلیلی برای جذابیت فوق العاده زیاد این مرد بزرگ باشند پس چه چیزی می تواند دلیل این همه محبوبیت باشد ؟

حکیم ارد بزرگ تنها یک سخنور و یا یک نظریه پرداز ساده نیست او دارای چنان روح و اندیشه بزرگی است که توانسته در قالبی نوین به پیچیده ترین مسائل نسل امروز پاسخگو باشد .

سخنان برگزیده او تنها قصار نیستند آنها مرحمی هستند بر درد ها و راهکاری هستند برای نسل امروز تا راهی درست برای سعادت را بیابند

حکیم ارد بزرگ به دنبال زیبا سخن گفتن و بازی با الفاظ و استعاره های گوناگون نیست او با واژگان فارسی سره ، درس های آگاهی بخش خویش را برای نسل امروز و آینده بیان می دارد .


Shocked - پس نخستین و مهمترین دلیل محبوبیت و جذابیت حکیم ، همراهی با نیازهای روز نسل امروز است .


Shocked - دومین نکته، متانت و وقار حکیم است در تمام جملات و نظریات حکیم ، شما همواره شاهد این نکته هستید او براستی انسانی فرای کنش و منش آدمهای حتی خاص حال حاضر است . حکیم ارد بزرگ با تمامی شهرت و موقعیت برتر اجتماعی خویش ، هیچگاه از این موقعیت برای منافع شخصی خویش استفاده نکرده است . در واقع او حکمت خویش را پاک و بی پرده در اختیار همگان قرار داده است .


Shocked - سومین نکته در جذابیت حکیم ارد بزرگ ، شجاعت و دلیری اوست او هیچگاه خود سانسوری نکرده و تمامی نکاتی را که لازم می دانسته بیان نموده است نصایح او شامل همه می گردد از دیوانسالاران تا مردم کوچه و بازار . از نیک سیرتان تا بزهکاران ...


Shocked - چهارمین نکته ایی که موجب محبوبیت حکیم ارد بزرگ شده است عشق به سرزمین مادری اوست در سخنان و همچنین نظریات او عشق به وطن و میهن پرستی دیده می شود و این برای همه ایرانیان امری مهم است مردم کشور ما عاشق کسانی هستند که وطن خویش را دوست دارند .


Shocked - پنجمین دلیل جذابیت حکیم ارد بزرگ ، عدم روحیه پرخاشگری و ستیزه جویی در درون اوست . همه ما در وجود حکیم ارد بزرگ مهربانی و صلح دوستی را می بینیم همه ما شیفته لبخند مهربان و منش ریش سفیدانه او هستیم .



Shocked - ششمین دلیل جذابیت حکیم ارد بزرگ ، چهره دوست داشتنی و مهربان اوست او براستی یک شخصیت کاریزما و مهربان است .


Shocked - هفتمین عامل جذابیت حکیم ارد بزرگ ، عدم دخالت در حوادث روزمره سیاسی هست به همین خاطر است که برخی فکر می کنند حکیم ارد بزرگ قرن ها پیش زندگی می کرده است غافل از اینکه حکیم دلیلی برای حضور در مسائل پرحاشیه اجتماعی نمی بیند . هر چند دید او عقاب گونه است و راه درست را پیشاپیش نشان می دهد

farao farao farao farao farao

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

خبرنامه اردیستهای شهر ونکوور ORODISM

سایت SaneCity : کتاب الکترونیک PDF | آرمان نامه ، سخنان حکیمانه ارد بزرگ

کتاب سیصد جمله و بازار سنتی کتاب ایران در پایان راه